Duurzaam je huis verwarmen? Ga voor een elektrische haard!

18 november 2020 | Elevate

Ben je jezelf aan het oriënteren om deze winter je huis meer te verduurzamen, maar wil je toch een gezellige sfeer behouden? Dan past een elektrische haard goed in het plaatje! Elektrische haarden zijn onderhoudsvriendelijk, gemakkelijk in gebruik en bovenal: milieuvriendelijk! Graag vertellen we je wát er zo duurzaam is aan elektrische kachels. Lees mee en laat je inspireren.

Dit maakt een elektrische haard zo duurzaam

Een duurzame toekomst is iets waar steeds meer mensen mee bezig zijn en wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Voor jou misschien ook wel! Een elektrische sfeerhaard biedt de perfecte uitkomst als ook jij je huis wil verduurzamen. Maar wat maakt dit type haard zo duurzaam?

  • Er komt geen fijnstof of CO2 vrij. Dit zijn stoffen die vrijkomen bij verbranding van hout. Je kunt deze uitstoot beperken door met schoon brandhout te werken, maar met een elektrische haard is hier hoe dan ook geen sprake van!
  • In tegenstelling tot een verwarming is een elektrische haard die warmte geeft relatief goedkoop in gebruik. Je kunt minder stoken en dit zul je ook merken in je portemonnee! Als extraatje geniet je ook nog eens van het vlammenspel, wat bij een normale verwarming natuurlijk ontbreekt.
  • Er hoeven geen bomen gekapt te worden voor brandhout. Een houtkachel brengt enorm veel sfeer in huis, maar daar staat het kappen van bomen tegenover. Een goed alternatief hiervoor is om zelf het bos in te gaan en hout te verzamelen!

Je hebt geen schoorsteen nodig en plaatst de elektrische haard op een plek naar keuze! Wil je meer sfeer in de woonkamer, of vind je het mooi staan in je slaapkamer? Zolang je een stopcontact hebt zit je je goed. En er zijn nog veel meer pluspunten: lees hier alles over de voordelen van elektrische haarden.

Elektrische sfeerhaard kopen bij van Manen en Visser

Wil je een elektrische haard kopen? Bij Van Manen en Visser kachels ben je aan het perfecte adres. Met al meer dan 30 jaar ervaring mogen wij ons experts noemen op het gebied van alle haarden en kachels. Graag verwelkomen we je in onze showroom waar onze adviseurs je rondleiden en je voorzien van het allerbeste advies!

Tip: wil je de haard tot een mooi geheel maken met je interieur? Kies voor een elektrische sfeerhaard met schouw als dat mogelijk is in jouw huis! 


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807