Ga voor gemak, ga voor een inzet- of inbouw kachel op gas

1 december 2020 | Elevate

Een kachel op gas, een haardhout of een elektrische gaskachel? Het aanbod is enorm! En ieder type kachel kent zijn eigen voordelen. Welke je kiest hangt maar net af van wat voor eigenschappen jij belangrijk vindt aan een kachel. Graag helpen we je een handje op weg als je denkt aan een inbouw- of inzethaard op gas of hier meer over wilt weten! Lees mee en laat je inspireren.

Allereerst: het verschil tussen een inzet- en inbouw gaskachel 

Een inzet gashaard: deze variant is perfect wanneer je je huis gaat renoveren en je een bestaande schouw anders wil benutten! Een inzet gaskachel plaats je namelijk in een schouw die al in je woning aanwezig is. De inzet kachel wordt hier met gemak ingeschoven en is dus eenvoudig te plaatsen.

Een inbouw gashaard: dit type kachel moet volledig ingebouwd worden in vaak een nieuwe schoorsteenmantel. Hier moet vaak breekwerk aan te pas komen, en is daarmee dus iets lastiger te plaatsen dan een inzet gaskachel. In tegenstelling tot de inzet kachel wordt een inbouw gaskachel geplaatst in een nieuwe schouw.

De pluspunten van een inzet- en inbouw gashaard

Ondanks dat de twee iets van elkaar verschillen, delen ze wel een aantal voordelen met elkaar!  We lopen ze graag met je door:

  • Een inzethaard of inbouw kachel op gas is veilig: in tegenstelling tot de traditionele openhaard heb je vrijwel geen omkijken naar dit type kachel. Het werkt op gas, dus met slechts één druk op de knop geniet je al van het vlammenspel dat zich afspeelt achter glas. Dit glas houdt ook vuur vonkjes tegen, waardoor dit een veilige manier van verwarmen is.
  •  Door inbouw- en inzetkachels op gas komt er geen rook vrij, en heb je dus ook geen last van de rook geur in huis en je kleding! Uiteraard heeft de geur van verbrand hout ook z’n charmes, het is maar waar je van houdt.
  • Het gebruiksgemak van een gaskachel is wat voor veel mensen de doorslaggevende factor is. We hadden het al even over: je drukt op een knop, de kachel staat aan en je kunt genieten van de warmte. Hiervoor hoef je niet eerst het bos in om hout te sprokkelen!

Een gaskachel kopen?

Bij ons vind je een ruim aanbod van inzet- en inbouw gaskachels, maar ook open- en hangende gaskachels. Kortom, wat je ook zoekt: bij Van Manen en Visser ben je altijd aan het juiste adres. Wij hopen je graag te ontvangen in onze showroom. Hier kun je al onze kachels aanschouwen en je laten adviseren door onze experts!


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807