Een elektrische haard: dit zijn de voordelen!

15 oktober 2020 | Elevate

Een elektrische sfeerhaard is het ultieme item tijdens de koudere dagen. Het creëert gezelligheid en straalt dit ook uit in de woning. En deze knusheid realiseer je al met allergrootste gemak: elektrische haarden staan namelijk binnen no time aan. En dit is niet het enige voordeel wat een elektrische haard met zich meebrengt… Graag inspireren we jou en vertellen we je alles over deze eyecatchers!

Even in het kort: dit is een elektrische haard

De naam zegt het al: een elektrische haard werkt op elektriciteit. Dit type haard creëert door de vlammen een huiselijke sfeer en verwarmd daarbij ook de ruimte. Dit verwarmen gaat alleen niet via de vlammen, maar via een verwarmingselement. Het vuur wat je ziet is in tegenstelling tot andere sfeerhaarden niet echt. Maar de vlammen worden verlicht door LED verlicht en zijn daardoor bijna niet van echt vuur te onderscheiden!

Een elektrische haard is eenvoudig te installeren

Allereerst zijn elektrische inzethaarden eenvoudig te plaatsen. Je hebt geen rookkanaal of schoorsteen nodig, maar alleen een stopcontact! Dit maakt ze perfect voor een woning waarin een afvoerkanaal niet mogelijk is. Om een gezellig haardvuur te maken hoef je niet eerst hout te hakken of te kopen, en heb je geen gas of kolen nodig het aan te steken. Je doet simpelweg de stekker in het stopcontact, en de rest volgt. Vervolgens reguleer je de warmte geheel zelf met de daarvoor bestemde afstandsbediening. Doordat het installeren zo makkelijk is kun je een elektrische haard bijna overal in huis plaatsen!

Elektrische kachels zijn geur- en rookvrij

Er zijn genoeg mensen die houden van de specifieke geur die vrijkomt bij het stoken van hout, en dat begrijpen wij maar al te goed. Maar ben jij niet zo fan van deze geur? Dan is de elektrische haard perfect voor jou. Er komen geen geuren vrij, maar je geniet toch van de gezellige sfeer die een houthaard biedt. Een elektrische kachel is zelfs voorzien van levensechte, smeulende houtblokken!

Een elektrische sfeerhaard is veilig

Last but not least: een elektrische sfeerhaard is een veilige keuze. Dit komt simpelweg vanwege het feit dat er geen echt vuur bij komt kijken. Zo kan niemand in huis zich per ongeluk branden de hete vlammen. Ben je weggegaan van huis en bang dat je de haard nog hebt laten branden? Dan hoef je je geen zorgen te maken of rechtsomkeert te maken.


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807