Zo breng je sfeer aan in de tuin!

15 oktober 2020 | Elevate

Sfeer aanbrengen binnenshuis is iets waar we veel aandacht aan besteden. Maar ook de tuin verdient aandacht! Als je tuin naar wens is kun je er het hele jaar door heerlijk ontspannen. Er zijn veel aspecten die je in de tuin kunt aanbrengen om de perfecte sfeer te creëren. Onder andere: een gaskachel voor buiten. Laat je inspireren door de volgende ideeën!

Een tuinhaard voor de zwoele zomeravonden

Wellicht heb je al een gaskachel binnen, maar heb je er ook wel eens aan gedacht een gaskachel buiten te plaatsen? Een tuinhaard maakt dat je de hele avond met gezelschap kunt vertoeven in de buitenlucht. Koelt het buiten af? Dan zorgt de tuinhaard ervoor dat je langer kunt blijven zitten en optimaal gebruik kunt maken van de tuin. Een tuinhaard op gas werkt gemakkelijk in gebruik en in tegenstelling tot een vuurkorf, ondervind je geen rookoverlast. Wat een buitenhaard op gas nog meer eenvoudig maakt in gebruik is dat het vuur binnen no-time aanstaat. Je draait de gasfles open, steekt de buitenhaard aan en kunt direct genieten van de warmte en de ontspannende werking die vlammen veroorzaken.

Een gezellige zithoek in de tuin

Creëer rondom de tuinhaard een mooie zithoek! Maak een mooie eethoek waar je kunt dineren en de hele avond kunt tafelen onder het genot van vuur. Ben je meer van plan om er lange avonden in te loungen? Dan is een grote loungeset ideaal om bij de gaskachel te plaatsen. Bedenk vooraf goed waar je de zithoek voornamelijk voor wilt gebruiken. Zo kun je de zithoek geheel naar eigen wens inrichten en maak je van jouw tuin een groot geheel.

Verlichting voor de finishing touch

Ben je aan het dineren en wordt het schemerig buiten? Laat dan naast de terrashaard ook gezellige lampjes en kaarsen branden. Denk hierbij aan een hippe tafellamp of inbouwspots in de grond. Houd in gedachte dat de kleur van het licht daarbij bepalend is voor de sfeer. Geel, oranje zijn warme kleuren en hoe dichter je naar die kleuren gaat hoe meer sfeer het uitstraalt. Dit is ook de reden dat vuur, afkomstig van kaarsen en gaskachels, zo rustgevend werkt. Ook alleen met kaarslicht en een tuinhaard kun je de gewenste sfeer creëren en – samen met je gezelschap – in stijl genieten van jouw zelf gecreëerde zithoek!

Een tuinkachel kopen? Wij hebben ruim 30 jaar ervaring in de haardenbranche! Kom langs in onze showroom waar onze specialisten voor je klaar staan om je te voorzien van het beste advies.


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807