Hoe werkt een gaskachel op propaan?

15 oktober 2020 | Elevate

Wil je graag een gaskachel binnen, maar heb je daar geen aansluiting voor? Dan biedt propaan uitkomst! Veel nieuwbouw woningen worden opgeleverd zonder een gasaansluiting, en wellicht ontbreekt deze ook in jouw woning. Kun je geen gebruik maken van aardgas? Dan kun je in dit geval propaan gebruiken om toch te genieten van de warmte en gezelligheid die een gaskachel met zich meebrengt.

Het gebruik van propaan?

Propaan is een petroleumgas dat vloeibaar is en ook wel bekend staat als koolwaterstofgas. Bij de winning van olie en aardgas komt propaan automatisch vrij. En dat komt goed uit! Want dit wordt nu ingezet als een nuttige brandstof, voor gebruik in verschillende producten. Onder andere in gasflessen.

Je zult het misschien niet zo snel doorhebben: maar waarschijnlijk kom je regelmatig in aanraking met producten die werken op propaangas. Denk aan een terrasverwarmer waar je wel eens onder zit, een gasbarbecue of de vuurtafels op het terras. Dit zijn allemaal producten die alleen werken als ze aangesloten zijn op een gasfles, voorzien van propaan.

Hoe werkt een gaskachel op propaan?

Een gaskachel op propaan kun je aansluiten op een gasfles die naar de gaskachel leidt. Je zou meerdere flessen kunnen aansluiten, zodat je deze minder vaak hoeft te vervangen. Een gaskachel die draait op dit gas werkt heel eenvoudig. Je zet ‘m aan en kunt gemakkelijk zelf bepalen hoe warm de ruimte wordt. Graag willen we je wel meegeven zorgvuldig om te gaan met propaan, want het is en blijft gas. Let daarom ook op waar de gasflessen staan. Plaats de gasfles het liefst buiten de woning, in een goed geventileerde, donkere ruimte.

Bovendien is propaan in vergelijking met andere brandstoffen een milieuvriendelijke keuze. Zo draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu!

Een gaskachel kopen bij van Manen en Visser?

Wil je een gaskachel kopen? Dan ben je bij ons aan het perfecte adres. We hebben meer dat 30 jaar ervaring in het plaatsen van haarden en kachels en kunnen onszelf daarom experts noemen in de haardenbranche. Graag verwelkomen we je in onze sfeervolle showroom, waar we samen op zoek kunnen gaan naar een gaskachel die bij jou past! Onze adviseurs voorzien je graag van een advies op maat. De montage wordt altijd uitgevoerd door één van onze eigen ervaren montageteams. Zo kun je zorgeloos en veilig van je gaskachel genieten.


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807