Hoe vier jij dit jaar kerst? Juist, rondom de houtkachel buiten!

15 december 2020 | Elevate

We weten nu al, vanwege de corona crisis, dat kerst 2020 er anders uit gaat zien dan we gewend zijn. We mogen niet te veel mensen uitnodigingen, de theaters zijn gesloten en ook de restaurants zijn dicht. Dit allemaal maakt dat er meer behoefte is om het dit jaar thuis éxtra gezellig te maken. En hoe kan dat ook anders dan kerst buiten te vieren rond de houtkachel? Misschien niet de hele avond, maar maak van jouw buitenplek een echte ‘kerst tuin’ om een onvergetelijke kerst(borrel) neer te zetten!

Een houtkachel voor buiten

Om van jouw tuin dit jaar een echte kerst tuin te maken zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Een van die acties die je kunt ondernemen om het buiten zo gezellig mogelijk te maken is het plaatsen van een houthaard. Gezellig met je vrienden, gezin of familie in je dikke jas rond het vuur. Met een chocomelk, een gluhweintje, marshmellows of misschien wel een goed diner! Een houtkachel buiten is ideaal als je tijdens de winter buiten wil vertoeven en sfeer aan wil brengen in de tuin. En laat kerst daar nou het perfecte moment voor zijn.

Zorg voor verlichting in de tuin

Nu je er met de houtkachel voor hebt gezorgd dat het buiten daadwerkelijk warm is, moet het ook warmte uitstralen. En dat doe je uiteraard met: verlichting! Bij kerst horen lampjes, en het liefst zoveel mogelijk. Is jouw kerstboom binnen al opgetuigd? Trek deze sfeer dan door naar je tuin. Door ook je tuin te versieren met lichtjes, zorg als het ware voor één geheel tussen de binnen- en buitenkant van je woning. Heb je nog geen kerstboom opgetuigd binnen? Wat dacht je van een buiten kerstboom?

Een houthaard is een musthave

Een buitenhaard op hout komt uiteraard altijd goed van pas, ook na kerstmis. Deze eyecatcher maak dat je iedere avond kunt genieten van je tuin, ongeacht de temperatuur. Een houthaard heeft een praktisch doel, namelijk het creëren van licht en warmte, maar het heeft ook een sociale functie. Met een heerlijk haardvuur kun je urenlang met vrienden kletsen, zingen en eten: want, het vuur is ook geschikt om snacks in te bereiden!

Vanwege Covid-19 zijn we momenteel gesloten tot 19 januari 2021, maar uiteraard zijn wij je graag van dienst. Je kunt een afspraak bij ons maken voor online advies. Neem hiervoor contact met ons op per telefoon 0341-418807 of vraag het aan via het aanvraag formulier op onze website.


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807