Dit zijn de voordelen van een tuinhaard

10 februari 2022 | Elevate

Ben jij als het even kan buiten in jouw tuin te vinden? Mensen die dol zijn op het buitenleven (ja, dit mag ook enkel de lente en zomermaanden betekenen) zijn vaak ook fan van een tuinhaard. Een tuinhaard wordt als overkoepelend woord gebruikt voor: terrashaarden, vuurschalen, terraskachels en de welbekende barbecues. Het wispelturige Nederlandse klimaat kan soms het einde zijn van een avond buiten genieten. Een tuinhaard is de oplossing en verlengd het buitenseizoen!

Een tuinhaard is multifunctioneel
Voor alle tuinliefhebbers die van buiten eten houden. De tuinhaard is geschikt om te grillen en barbecueën. Een goed begin is het halve werk. Zo werkt het ook met de tuinhaard, begin je dag met grillen of barbecueën en gebruik de haard hierna als sfeer element die warmte biedt wanneer het afkoelt buiten.

Een tuinhaard hoef je niet direct te poetsen

Een barbecue of vuurschaal gooit soms roet in het eten van een leuke avond. Dezelfde avond of de volgende ochtend moeten dit type barbecues schoongemaakt worden. Je raadt het vast al, dit is niet nodig bij een tuinhaard. Na het grillen, maak je gewoon een warm sfeervuurtje. Poetsen komt een andere keer wel. Onderhoudsarm is dus een groot pluspunt van de tuinhaard. Daarnaast staat het altijd gezellig in je tuin en hoef je de haard nooit naar binnen of buiten te slepen.

Een tuinhaard is veilig

Het gebruik van een tuinhaard is niet hetzelfde als een vuurtje stoken met open vuur zoals bij een vuurschaal. Alhoewel dat ook zijn charme heeft. Een tuinhaard wordt handwarm, zonder open vuur. Heb jij een liefdevol gezin of komen er vaak kinderen over de vloer? Dan moeten zij natuurlijk uitkijken bij het vuur, maar over het algemeen is een tuinhaard geheel veilig.

We kunnen dus wel stellen dat het grootste voordel van een tuinhaard is dat deze breed inzetbaar is. Je kunt er een smakelijk diner op bereiden, een vuurtje stoken, het biedt warmte, is onderhoudsarm en veilig!

Wil je meer weten over tuinhaarden? Neem contact op met van Manen & Visser of kom langs in de showroom en vraag advies over een tuinhaard die geschikt is voor jouw tuin!


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807