De voordelen van een hangende gashaard

24 augustus 2021 | Elevate

Zodra het zomerseizoen verdwijnt gaan we weer heerlijk binnen borrelen. Van gezellige zwoele zomeravonden buiten, naar warme winter- najaarsavonden binnen. Een warme sfeer met kaarsen, de haard aan en goed gezelschap. Heb je nog geen haard en twijfel je nog over wat voor soort haard jouw huis het meeste sfeer, maar het minste onderhoud geeft? Maak kennis met de hangende gashaard! Graag vertellen we je alles over de voordelen van deze warmtebron.

Kunst aan de muur

Een hangende haard neemt weinig ruimte in en oogt als kunst aan de muur. Doordat de haard hangt neemt deze weinig ruimte in beslag, wat handig is voor kleinere woonruimtes. Net als kunst aan de muur neemt een hangende haard namelijk alleen een stuk ruimte van de muur of het plafond in. Het grootste verschil is dat ze op gas branden! Doordat de haard zweeft is het een echte eye-catcher. Daarnaast zo heb je met een hangende gashaard ook nog eens meer vloerruimte voor bijvoorbeeld een poef of salontafel voor de borrelhapjes. Wat wil je nog meer?

Hout is niet nodig

Houthakken en met blokken slepen is niet meer nodig er zal niet snel sprake zijn van tekort aan brandstof. Zo kan er echt de hele avond genoten worden van de haard. De hangende gashaard geeft veel sfeer, omdat het door de verbeterde hedendaagse technieken lijkt alsof het vuur uit de houtblokken komt. Daarnaast is de gashaard makkelijk aan te steken met één simpele druk op de knop van de afstandsbediening. De afstandsbediening zorgt er ook voor dat de haard met diezelfde druk op de knop uitgezet kan worden.

Weinig onderhoud

Veel onderhoud aan een hangende gashaard? Dat is niet aan de orde. Een gashaard staat bekend om hun lange levensduur en weinig onderhoud. Zo hoeft er zoals bij een normale haard geen aslade te worden geleegd. Daarnaast komen er ook geen roetdeeltjes vrij bij een gashaard. Maar weinig onderhoud betekent niet dat er helemaal geen onderhoud aan is. Zo heeft de hangende gashaard wel jaarlijks een grote beurt nodig. De ruiten van de gashaard kunnen namelijk vies worden door roetvorming dat ontstaat bij het verbranden van gas. En aangezien de haard een echte eye-catcher is wil je de ramen wel schoon houden, zodat je de flakkerende vlammen ziet. Heb je de haard vaak aan staan? Dan kan het traditionele thermokoppel slijten. Check daarom jaarlijks of het thermokoppel toe is aan vervanging.

Er zijn dus genoeg voordelen om te kiezen voor een gashaard. Ben je nieuwsgierig welke soorten er zijn of toch benieuwd naar andere haarden? Kijk eens rond en laat je inspireren door de verschillende haarden en kachels die wij aanbieden.


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807