Je huis gezellig maken? Wij geven je 4 tips!

11 maart 2021 | Elevate

Je huis herinrichten en gezellig maken is leuk om te doen, maar kan soms lastig zijn! Je wil van alles en nog wat, je vindt een heleboel dingen leuk en weet daardoor niet goed waar te beginnen. Onze eerste tip: begin met een lijstje maken van de spullen die je graag wil aanschaffen en noteer ook de stijl die je mooi vindt in huis. Zo behoudt je overzicht, structureer je je plannen en kun je aan de slag gaan met je ideeën. Benieuwd wat je allemaal kunt doen om je kamer gezellig te maken? Wij helpen je op weg. Lees mee en laat je inspireren!

Een gaskachel of houthaard

Om je huis gezellig te maken wil je zowel letterlijk, als figuurlijk een warm gevoel krijgen wanneer je de kamer betreedt. Hiervoor biedt een houthaard of gaskachel uitkomst! Kachels hebben niet alleen een praktische functie, zoals de kamer verwarmen, maar vullen de kamer ook met warmte door de fijne sfeer die ze met zich meebrengen. Al eeuwenoud vinden we het gezellig om met gezelschap rond een haard te zitten en te verdrinken in de hypnotiserende werking van een vlammenspel. Met een houthaard, gaskachel of een elektrische haard (waarvan de vlammen niet te onderscheiden zijn van echt vuur) haal je gegarandeerd gezelligheid, en daarmee een warm gevoel, in huis.

Voorzie je kamer van groen 

Een kleine aanpassing, zoals planten en bloemen, geven je kamer direct een gezellige sfeer. Met een grote, opvallende, plant kun je een kale ruimte al snel vullen. Ook verse bloemen zorgen direct voor een fleurige look en heerlijke geur in huis. Zoals je wellicht weet hebben planten ook nog eens een gezonde werking op ons. Ze zuiveren de lucht, geven meer zuurstof in huis en zorgen voor een betere focus, waardoor je je goed kunt concentreren. Aangezien thuiswerken de nieuwe norm is, komt dat laatste perfect uit!

Zorg voor sfeerverlichting

Je kamer gezellig maken lukt door bepaalde spullen te kopen, maar er is één aspect essentieel voor gezelligheid en sfeer: de juiste verlichting. Je kunt je kamer nog zo groen hebben en je kachel nog zo fijn hebben branden, als je felle, witte lichten in huis hebt wordt het er nooit gezellig. Denk aan een restaurant, ook daar is verlichting sfeerbepalend voor je avondje uit. Met de juiste belichting kun je jouw interieur tot z’n recht laten komen en kun je het cozy maken in huis. Even terugkomend op het rustgevende vlammenspel van haarden en kachels: ook kaarsen zijn essentieel om je huis gezellig te maken!

Kleed de kamer aan met accessoires

De finishing touch is altijd belangrijk wanneer je je kamer inricht. Denk hierbij aan een plaid voor over de bank, kleurrijke kussens, een poef, schilderijtjes, een vloerkleed en ga zo maar door! De finishing touch breng je geheel zelf aan en hierin kun je je creativiteit de loop laten. Met accessoires geef je jouw signature aan je leefruimte.

Wil je warmte creëren in huis met een houthaard of kachel? Van Manen en Visser is de specialist met meer dan 30 jaar ervaring. Maak een afspraak om langs te komen in onze showroom, of neem contact met ons op als je meer informatie wil ontvangen over onze haarden en kachels!


Deel dit artikel

Sofie helpt u graag verder
Vragen? Bel 0341 418 807